FINANCIAL CONSULT NEDERLAND

Online advies:

efficiënt, laagdrempelig en kostenbesparend!

 

Afspreken wanneer ú dat wilt!

Direct een afspraak inboeken in mijn online agenda.

Oók in de avonduren (tussen 19:30 uur en 23:30 uur)

Contact

 

085 201 11 75

06 16 621 052

info@financialconsult.nl

 

Deze website is eigendom van

Ron van der Steen.

Ron is onafhankelijk financieel planner.

 

Daarnaast is hij werkzaam als hypotheekadviseur voor Vereniging Eigen Huis en als deskundige voor Stichting Achmea Rechtsbijstand, Arag, Das en andere juridische professionals.

 

Voor Dukers & Baelemans en NCOI is Ron werkzaam als freelance docent.

HET ADVIESPROCES

HYPOTHEEKADVIES

Uw eigen online financieel expert

Of u nu voor het eerst een eigen woning koopt, doorstroomt naar een andere koopwoning of wilt oversluiten, u bent bij mij aan het goede adres. Hypotheekadvies is van alle onderdelen van de financiële planning de belangrijkste. De eigen woning is de hoeksteen van uw persoonlijke financiele plan. Het is vaak uw grootste bezit maar ook de grootste schuld. De maandlasten kunnen een forse hap uit uw het netto besteedbaar inkomen nemen én de fiscale wet- en regelgeving omtrent de eigen woning is dermate complex dat een goed advies echt nodig is. 

 

Via Vereniging Eigen Huis

Omdat veel van mijn opdrachtgevers de voorkeur geven aan advies in combinatie met bemiddelen (de productfase), heb ik er sinds 2017 voor gekozen om de samenwerking met Vereniging Eigen Huis te zoeken. De onafhankelijkheid van het advies wordt daarmee door de Vereniging Eigen Huis gewaarborgd. Het voordeel van deze samenwerking is dat ik u niet alleen van goed advies kan voorzien, maar dit ook gelijk voor u kan regelen. Ik blijf daarmee uw adviseur. 

KOSTELOOS KENNISMAKEN?

Met vriendelijke groet,

Ron van der Steen MFP

LinkedIn profiel

Financial Consult Nederland l 100% Onafhankelijk Hypotheekadvies
samenwerking met Vereniging Eigen Huis 
tags: hypotheekadvies, eigen, woning, oversluiten, financiele, plan, schuld, maandlasten, netto, vereniging, eigen, huis, onafhankelijkheid, advies, dviseur, rentevastperiode, looptijd, hypotheekvorm, verzekeringen, maandlasten 

Wilt u eerst meer informatie, neem dan contact op via 06 16 621 052 (whatsapp) of stuur een mail. Lees hier de recensies op advieskeuze.nl als u wilt weten hoe ik werk.

 

Wilt u gelijk een afspraak inplannen, ga dan naar de onlineagenda en boek direct een afspraak. Ik hoop u snel te mogen begroeten!

Na het kosteloze kennismakingsgesprek ontvangt u een gespreksverslag met de berekeningen die we samen hebben gemaakt. Voordat ik voor u aan de slag ga, leggen we alle afspraken vast in een overeenkomst tot dienstverlening (OTD) en vraag ik u een aantal documenten te uploaden in uw online omgeving.

 

Het conceptadvies

Na ontvangst van de aangeleverde documenten maak ik een concept advies waarin ik alle opties doorreken en een geldverstrekker selecteer die aan uw wensen en doelen voldoet. Uiteraard laat ik ook zien welke alternatieve geldverstrekkers er op dat moment zijn en onderbouw ik mijn advies zodat u niet alleen weet welke geldverstrekker het aanbod heeft dat het beste bij uw situatie past, maar ook waarom dat zo is. Via Vereniging Eigen Huis heb ik toegang tot meer dan 50 geldverstrekkers: een ruime keuze dus!

 

Het verdiepingsgesprek
Tijdens het verdiepingsgesprek bespreek ik mijn advies en geef ik aan waarom ik bepaalde keuzes gemaakt heb. Uiteraard kunnen we dit conceptadvies nog verder aanpassen aan uw wensen zodat uiteindelijk een definitieve hypotheekconstructie ontstaat. Denk daarbij aan rentevastperiode, looptijd, hypotheekvorm, aanvullende verzekeringen en maandlasten. Deze toetsen we opnieuw aan alle geldverstrekkers waarna we samen een keuze maken.

 

De aanvraag
ls er een definitieve keuze is gemaakt voor de constructie en de geldverstrekker, dan vraag ik de hypotheek aan. Uw dossier wordt vanaf nu behandeld door een dossierbehandelaar van Vereniging Eigen Huis, waarbij ik uiteraard eindverantwoordelijke voor uw dossier blijf.

 

De dossierbehandelaar
De dossierbehandelaar is specifiek toegewezen aan uw dossier zodat u steeds met dezelfde persoon te maken heeft. Hij/zij zorgt ervoor dat het aanvraagproces vlot verloopt. De geldverstrekker stuurt een indicatief rentevoorstel en vraagt specifieke documenten op. De behandelaar controleert de door de geldverstrekker opgevraagde documenten met de door u aangeleverde documenten en zet zonodig aanvullende documenten open. Als het dossier compleet is, wordt het opnieuw ingestuurd naar de geldverstrekker. De inhoudelijke beoordeling van de aanvraag door de geldverstrekker vindt dan plaats door 2 acceptanten van de geldverstrekker.

 

Terugkoppeling en het bindend aanbod
Tijdens de inhoudelijke beoordeling door de acceptanten kan het zijn dat de geldverstrekker nog aanvullende documenten of verklaringen wil ontvangen. Uw dossierbehandelaar houdt dat goed in de gaten voor u en geeft u een seintje als dat het geval is. Als de geldverstrekker akkoord is met de aanvraag, dan ontvangt u een bindend aanbod. U weet dan zeker dat u de hypotheek krijgt.

 

Notaris
Als u akkoord bent met het bindend aanbod, zal de geldverstrekker de notaris inlichten dat het geld gereed staat. De notaris zal op zijn beurt contact opnemen met u om een afspraak te maken. Na passering van de eigendomsakte en de hypotheekakte is de hypothecaire geldlening een feit.

 

Nazorg

Het is aan te raden om eens in de drie tot vijf jaar een evaluatiegesprek te houden, specifiek over uw hypotheek. Er doen zich namelijk tijdens uw leven gebeurtenissen voor waardoor een evaluatie van uw financiële situatie wenselijk is. Denk daarbij bijvoorbeeld aan:
- samenwonen, trouwen of echtscheiden
- gezinsuitbreiding
- andere baan of promotie
- verhuizen
- winnen van een groot geldbedrag
- eerder willen stoppen met werken
- met pensioen gaan
- verkopen van uw onderneming
- verkrijgen van een erfenis
- overlijden van partner

 

Uiteraard kunt u daarvoor bij mij terecht. Ik ben goed op de hoogte van uw financiële situatie en kan goed inspelen op veranderende wensen en doelen.